Leírás és Paraméterek
1. nap: Kávés Alapismeretek (részletek)
- A ZÖLD KÁVÉ
- A KÁVÉ FAJTÁI
- TALAJ
- ÉGHAJLAT
- BETAKARÍTÁS
- FELDOLGOZÁS
- Száraz eljárás
- Nedves eljárás
- Természetes pépesítés
- Szárítás
- Raktározás
- Hibás kávé
- Szárazmalom
- A kávé szüret szezonjai
- A KÁVÉVÁSÁRLÁS
- KÁVÉ TERMŐTERÜLETEK
- DÉL-AMERIKA
- Brazília
- Kolumbia
- KÖZÉP-AMERIKA
- Guatemala
- Costa Rica
- El Salvador
- AFRIKA
- Kenya
- Ethiopia
- ÁZSIA
- Legendák
- PÖRKÖLÉS
- A PÖRKÖLÉSI FOLYAMAT
- A PÖRKÖLŐGÉPBEN
- A PÖRKÖLÉS UTÁN
- A PÖRKÖLÉS MÉRTÉKE
- Világos pörkölés
- Közepes pörkölés
- Sötét pörkölés
- KÁVÉKEVERÉK
- CSOMAGOLÁS
- HELYES TÁROLÁS
- A KÁVÉ TÖRTÉNETE
- ETIÓPIA, ARABOK
- A KÁVÉ 3 HULLÁMA
- AZ ESPRESSO ITÁLIÁBAN
- A TÖKÉLETES CSÉSZEÉLMÉNY
- A KÁVÉ SZAKNYELVE
- KÁVÉ KÓSTOLÁS
- SCAA Standardok
2. nap: Az espresso (részletek)
- ESZKÖZÖK
- AZ ESPRESSO KIVONATOLÁSA
- A barista szerepe
- A kávéőrlő szerepe
- Az espresso gép szerepe
- ŐRLÉS AZ ESPRESSO-HOZ
- Miért szükséges a finom őrlés?
- ADAGOLÁS ÉS ELOSZLATÁS
- TISZTÁZÁS
- Tisztázási módszerek
- TÖMÖRÍTÉS
- Hogyan végezd a tömörítést?
- A VÍZ HŐMÉRSÉKLETE
- Multiboileres gépek
- Hőcserélős gépek
- A TELJES FOLYAMAT
- Lépésről lépésre
- ESPRESSO ITÁLIA VS. ÚJHULLÁM
- ESPRESSO KIVONATOLÁSI MENNYISÉG
- Ristretto
- Espresso
- Lungo
- TEJES KÁVÉ ITALOK BEVEZETÉS
3. nap: Tejes italok, latte art (részletek)
- A TEJ GŐZÖLÉSE
- A tejgőzölés céljai
- A Tej szétválása
- Tejgőzölés
- A különböző tejes italok
- A tej tisztázása
- A TEJ KIÖNTÉSE
- A free-pouring technika
- Hogyan készíts Latte Art-ot
- KONZISZTENCIA FOKOZÓ ESZKÖZÖK
- Az őrlő programozható időzítővel
- Volumetrikus VS. gravimetrikus kávégép
- BARISTA WORKFLOW BARISTA MUNKAFOLYAMATOK
- Vegyes rendelések folyamata
- LATTE ART
- Egész nap tejes italok és latte art gyakorlása.
- GYAKORLÁS: Szív - Tulipán - Rozetta formák kiöntése
4. nap: Tejes italok, ital rendelések gyakorlása, filter kávé (részletek)
- ITALRENDELÉSEK
- Cappuccino
- Caffe Latte
- Cortado
- Flatwhite
- Americano
- Espresso Machiato
- Espresso
- Filter Kávé
- VIZSGA
Időtartam: 10:00-17:00
Téma: Kávés alapismeretek, az espresso és a tejes italok.
Telefonszám: +36-20-281-9897 (hívható munkanapokon 10:00-18:00-ig)
Szakmai infó: +36-20-281-9675
A tanfolyam helye: Barista Campus Hungary - 1136 Budapest Hollán Ernő u. 3. (Jászai M. tér, 4-6 villamosnál, a Madal Cafe épületében)
Visszamondás, dátum módosítás: A tanfolyamra történő jelentkezés és a díj befizetése után a tanfolyam visszamondása vagy a dátum módosítása már nem lehetséges. Köszönjük megértését.
Jelentkezéshez kérjük használja a "kosárba rakom" gombot.
Csapatunk évek óta gyakorló, képzett baristákból áll. Barista tanfolyamunk a hagyományos olasz barista iskolán túllépve, az “újhullámos” kávé kulturát képviseli, erős amerikai és nyugat-európai befolyással. Ehhez párosul az egyik legmodernebb hazai barista eszközparkunk.