Leírás és Paraméterek
A Huehuetenango felvidék kávéi a nem vulkánikus mészkő talaj miatt különböznek az általános guatemalai ízprofiltól. Egy édes csészeélményre számíts, barackos, mézes és földimogyorós ízjegyekkel és egy erős testességgel.
The Huehuetenango highland region sets itself apart from the typical Guatemalan taste profile thanks to the non-volcanic limestone soil. Expect the cup to be sweet, laced with mild stone fruits, Honey, and hazelnut. Thick body.
Feldolgozás I Process: Mosott/Washed I Fajta I Varietal: Caturra
Régió I Region: Huehuetenango, Guatemala I Magasság: 1600m
Pörkölési profil I Roast profile: Espresso I Pörkölési szint I Roast degree: Világos/Light
A guatemalai Huehuetenango tartomány Mexikóval határos és a Pán-Amerika főútvonal szeli keresztül. A Huehuetenango felvidék kávéi a nem vulkánikus mészkő talaj miatt különböznek az általános guatemalai ízprofiltól. Ez a farm a körülbelül 1600m-el a tengerszint felett helyezkedik el. A farmon leginkább Caturra (35%) és Catuai (60%) variánst termesztenek, de van egy kevés Pacamara is (5%). A kávét egy nagyon környezetbarát módon dolgozzák fel. A teljes mosott eljárás helyett a gyümölcs húsát ütköztetéssel távolítják el, ezzel a víz szükségletet 5%-ra redukálják, nagy mennyiségű tiszta vizet megspórolva ezzel. Egy édes csészeélményre számíts, barackos, mézes és földimogyorós ízjegyekkel és egy erős testtel.
The Huehuetenango department shares a border with Mexico, and is transected by the Pan-American Highway. Coffee produced in the this highland region sets itself apart from the typical Guatemalan taste profile thanks to the non-volcanic limestone soil of the Cuchumatanes Mountains. This particular Finca is located at roughly 1600 meters above sea level. The farm is mainly planted with Caturra (35%)and Catuai (60%), and a small patch of Pacamara (5%). The cherries are processed in a more eco-friendly way thanks to the Penagos pulpers the farm is equipped with. Instead of removing the pulp using the fully washed method, the fruit is rubbed off by friction. This way, only 5% of the volume of water is used in comparison to the traditional washed method, meaning a huge reduction in waste water production.
Fajta | Szemes kávé |
Kategória | Discovery |
Pörkölési szint | Világos pörkölés |
Származás | Guatemala |