Leírás és Paraméterek
A Chalo Chai Latte Masala egy díjnyertes termék, amiből könnyedén, pár perc alatt, tökéletes chai latte-t lehet készíteni. Vegán és 100%-ban természetes anyagokból készült, eredeti indiai chai recept alapján. Az italban megtalálhatóak a masal jellegzetes fűszerei a bors, a gyömbér, a fahéj, a kardamom és a nélkülözhetetlen fekete tea. Az édesítéséhez nádcukrot használtak. Adalékanyagoktól és színezőanyagoktól mentes.
Mi is az a Chai Latte?
A Chai Latte egy indiai eredetű meleg ital, amelynek alapja a fekete tea, megspékelve különböző fűszerekkel, mint például kardamom, fahéj és gyömbér. Általában édesen szokták fogyasztani, ezért desszertként is tökéletes.
Hogyan készül a tökéletes Chai Latte?
Melegíts 3 dl tejet vagy növényi tejet és adj hozzá egy kanál Chalo Chai port. A kiméréshez szükséges kanalat megtalálod a Chalo Chai dobozában. A gyorsabb elkeverés és a habosabb chai latte érdekében használj tejhabosítót, gőzkart vagy erre alkalmas konyhai robotgépet. Ha nem rendelkezel ilyennel, akkor egy normál kanál is megfelel erre a célra. Ha túlságosan töménynek véled az így elkészült italt, készítheted 1 dl víz 2 dl tej arányban is. Ebben az esetben a meleg vízben keverd el a chai latte port, majd elkeverés után add hozzá a tejet.
Honnan ered a Chai Latte?
A Chai Latte több ezer éves története Indiában kezdődött. Indiában az egyik legkedveltebb ital a chai volt, amit ma is előszeretettel fogyasztanak otthon és az utcán egyaránt. A masala chai, ahogyan ismerjük és szeretjük, 19 század közepén kezdett forgalomba kerülni, amikor a britek feketetea-farmokat indítottak Indiában. Az eredeti fekete teához gyakran adtak tejet és fűszereket, mivel a fekete tea rendkívül drága összetevő volt.
A tej és a fűszerek alacsonyan tartották a költségeket, miközben lehetővé tették, hogy a tea ízes és fűszeres legyen. Ezen összetevők kombinációja hihetetlenül népszerű volt, és ugyanaz maradt, bár a fekete tea ára már nem túlzottan magas.
A modern kávéházakban árusított chai latte íze nagyon különbözik az Indiában árult chai latte-tól. A chai latte eredeti indiai változata nem csak fűszerezett, hanem fűszeres is. A hagyományos chai latte szinte keserű, és nagyon kevés édesítőszert tartalmaz, ha egyáltalán adnak hozzá.
Történelmileg India a chai teát gyógyitalnak tekintette, nem pedig szabadidős koffeintartalmú italnak. A Chai latte egészségügyi előnyei részben igazak. Ez az ital számos fűszert tartalmaz, amelyekről ismert, hogy csökkentik a gyulladást és erősítik az immunrendszert. A chai latte arról ismert, hogy csökkenti a megfázás és a torokfájás tüneteit.