Leírás és Paraméterek
Az Ezüst Tű (vagy Bai Hao Yin Zhen) fehér tea a kínai teák között az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő, amelyet Fujian tartomány Fuding és Zhenhe körzetében termelnek. Csupán néhány napig gyűjtik kora tavasszal. A tökéletesség iránti odaadás nyilvánvaló e halvány, elefántcsontszínű ital esetében. Az Ezüst Tű sokáig megmaradó illata lágyan a lonc virágára hasonlít, meleg cukorszerű édességgel és finom nyomokban fehérszőlő aromával. Az Ezüst Tű a felfrissülés érzését adja, lágy és a szájpadlásnál könnyed érzetű.
A Jázmin Ezüst Tű fehér tea fiatal és elegáns tealevél rügyekből áll, egy leheletnyi jázmin aurával. Rendelkezik a klasszikus Ezüst Tű tea minden vonzerejével és lágyan édes árnyalataival, fokozva az éjjel virágzó jázmin virágok könnyed aromájával. Könnyed íz, finom érzet a szájban és kellemesen száraz utóíz. A Jázmin Ezüst Tű fehér tea szelíd természete biztosítja, hogy nemes társa lesz a különleges pillanatoknak.
Áztassuk 70°-on 2 percig.
A jázmin tea előállítása kétlépcsős folyamat. A teát tavasszal gyűjtik be és készítik el, majd gondosan tárolják nyárig, amikor a jázmin elkezd virágozni éjjel. A teát minden este gondosan beborítják friss virágokkal, amelyek kinyílnak és illatukat a teának adják. Reggel a virágokat eltávolítják, és a folyamatot aznap este is megismétlik. Ez több egymást követő estén megismétlik, amíg a tea el nem éri a megfelelő aromát. Végezetül a teát újrahevítik, hogy kiszárítsanak minden virágból származó nedvességet, amely a levelekre jutott. Ezért van, hogy néhány jázmin a végén megpirulhat.
Fajta | Fehér tea |