Az újhullámos kávé megjelenése a barista képzésekben
A világ minden táján, így szerencsére hazánkban is, egyre többen érdeklődnek a kávékultúra iránt. Sokaknak már nem csak a reggeli ébresztőt jelenti a kávéjuk elfogyasztása, hanem ennél sokkal többet. Ők azok, akik odafigyelnek rá, hogy milyen kávét vásárolnak, azt hogyan készítik el és mindig a legjobbra törekednek. Ennek köszönhetően kezdett el terjedni az újhullámos kávé.
Ennek lényege a kávébab eredeti ízének felfedezése, melyet enyhébb pörköléssel, illetve speciális főzési módszerekkel érnek el. Természetesen az egyik legfontosabb a kifogástalan alapanyag. Csak azt lehet újhullámos kávénak nevezni, ami egy erre specializálódott zsűrinél 100-as skálán legalább 80 pontot ér el. Az újhullámos kávénál fontos, hogy az adott termőterület jellegzetességeit megmutassuk az italban. Ezek a kávék a legtöbbször Közép-Amerikából, Kolumbiából, Kenyából vagy Etiópiából származnak.
Ahhoz, hogy valaki újhullámos, más néven speciality kávét tudjon készíteni, a megfelelő tudást kell elsajátítania. A tökéletes italhoz nagyon fontos ugyanis az őrlő és a gép megfelelő beállítása. Az őrlés finomsága, a kávé pontos mennyisége, a víz minősége és hőmérséklete jelentősen befolyásolja a végeredményt. Az újhullámos kávé általában világos pörkölésen esik át, ekkor maradnak meg ugyanis olyan savak, amitől valóban egyedi lesz.
Láthatod, hogy az újhullámos kávé készítését nem lehet egy óra alatt megtanulni. A tökéletes végeredmény eléréséhez sok tanulásra és nagy gyakorlatra van szükség. Barista képzésünkön azonban profi szakemberektől tanulhatsz, akik segítenek, hogy a legjobb kávékat készíthesd el leendő vendégeidnek.
Kávézót szeretnél nyitni, és ehhez barista tanfolyamot keresel? Válassz minket, és tanuld meg a specialty kávé készítés fortélyait, hogy aztán a tiéd lehessen a város egyik legnépszerűbb helye! Ha szeretnél többet tudni képzésünkről, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén!