Leírás és Paraméterek
Ízjegyek: Tejkaramella - csokoládé - mandula.
Flavour notes: Toffee - chocolate - almond.
Eljárás I Process: Száraz / Natural I Magasság I Altitude: 1150 m
Fajta I Varietal: Yellow Bourbon I Régió I Region: Carmo de Minas
Ha egy beszélgetés során szóba kerül Brazília, mint országot, biztosan elsők között jut eszünkbe a brazil kávé is. Bár leggyakrabban a hagyományos olasz pörkölésű kávéval kötik össze, mégis kiváló minőségű specialty kávét is termesztenek.
Az Irmãs Pereira Estate néven ismert 90 hektáros gazdaságot Maria Valéria és Maria Rogéria nővérek birtokolják, amelyet szüleiktől örököltek, akik az 1970-es években vásárolták meg ezt a területet (akkor Fazenda Serrado néven). Maria Valéria és Maria Rogéria egészen kicsi koruktól kezdve segítettek szüleiknek és megházasodásuk után férjeik is csatlakoztak a gazdaság vezetésében. Többféleképpen dolgozzák fel a kávéjukat, beleértve a száraz és a mézes eljárást is. Minden kávéjukat emelt ágyakon vagy teraszokon szárítják.
Fajta | Szemes kávé |
Pörkölési szint | Világos pörkölés |
Származás | Brazília |